Mai sint trei ani pina la alegerile prezidentiale si pesedistii ridica neputinciosi din umeri.

Miron Mitrea, secretarul general al PSD, a detonat ieri o mica bomba: Mircea Geoana nu se mai gindeste la Cotroceni, el ar vrea sa fie premier. Informatia apare intr-un interviu pe care Mitrea l-a acordat agentiei de presa NewsIn.

Intrebat daca PSD l-a antamat pe Mircea Geoana pentru batalia prezidentiala, Miron Mitrea a declarat: „Cred ca mai degraba el se gindeste la functia de prim-ministru”.

Secretarul general al PSD spune ca a vorbit cu Geoana pe tema candidaturii, incercind sa-l convinga “ca e mai bine asa”, adica sa se inscrie pentru cursa guvernamentala si sa devina prim-ministru, in cazul in care PSD ar cistiga alegerile parlamentare.

„Discutia este ca liderul partidului, tinind seama ca mai intii vor avea loc alegerile parlamentare, apoi cele prezidentiale, trebuie sa mearga pentru functia de prim-ministru”, a mai spus Miron Mitrea pentru NewsIn. Pina deunazi, Mircea Geoana era vazut in mediile politice ca viitorul candidat al partidului pentru Presedintie.

Chiar el declara recent, la Tulcea, ca „nu stiu daca trebuie sa ajung presedintele Romaniei, ceea ce e posibil sa se intimple, ca sa construim acest pod” (vorbea despre necesitatea construirii unui pod peste Dunare la Macin - n.r.).

Ioan Rus ar putea fi scos la incalzire

Ramas vacant, postul de candidat pentru Palatul Cotroceni nu pare prea dorit de alti lideri pesedisti. Victor Ponta ne-a spus ieri ca nu prea vede la nimeni “curajul de a se bate cu Basescu”. La el, in nici un caz: “Nu sint interesat”.

Un posibil candidat ar putea fi Ioan Rus, doar ca personajul a fost destul de grav bolnav in ultima perioada si nimeni nu poate spune in mod clar ce ginduri ar avea liderul „Grupului de la Cluj”. Un mic semnal a fost dat zilele trecute, atunci cind Vasile Dincu, reprezentind „Grupul de la Cluj“, a declarat ca un sef de stat ardelean ar aduce mai multa credibilitate tarii.

Despre “solutia” Ioan Rus vorbeste si Miron Mitrea, care ne-a declarat ieri ca “este un candidat viabil pentru candidatura”. Surse din PSD sustin ca una dintre variantele la care se gindeste fostul presedinte Ion Iliescu este fostul ministru de Interne Marian Saniuta.

Adrian Nastase:

„Este devreme“

Se pare ca, din PSD, doar Ion Iliescu il vede pe Saniuta ca succesor al lui Basescu. Chestionat si el pe aceasta tema, fostul candidat al PSD pentru Cotroceni Adrian Nastase spune ca „este devreme” pentru stabilirea unui candidat.

Integral in Cotidianul