Furtul de carduri ia amploare. Politia romana, cea italiana si spaniola au arestat zilele trecute o banda de peste 80 de infractori(!), majoritatea romani, care se ocupau cu falsificarea cardurilor bancare din Romania si din alte tari europene.

Iata cum actionau infractorii: instalau cititoare de carduri false la bancomate din Romania, Italia, Germania, Franta, Canada sau Turcia, copiau apoi informatiile de pe carduri si codurile de acces pe care le transferau (clonau) pe alte carduri false, cu care retrageau sumele de bani din conturile detinute de clientii bancilor.

Politia romana a arestat saptamana trecuta 12 falsificatori de carduri in Bucuresti si Constanta, iar alti opt membri ai retelei care actionau in strainatate au fost dati in urmarire generala. In cadrul aceleiasi operatiuni, cu nume de cod Armaghedon, politia spaniola a arestat 66 de persoane, majoritatea romani.

Operatiunea Armaghedon - Retea de falsificatori de carduri anihilata de politistii romani in colaborare cu autoritati din alte state

Un grup infractional specializat in producerea de echipamente pentru contrafacerea de carti de credit cu care, ulterior, se realiza extragerea banilor din bancomate, atat in Romania cat si in tari din vestul Europei (Italia, Spania, Olanda, Danemarca, Suedia, Franta) a fost identificat si retinut de politistii de la Crima Organizata, sub coordonarea procurorilor,

se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

In luna ianuarie 2006, Serviciul Roman de Informatii a transmis Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate date privind existenta unui grup de crima organizata constituit in Constanta si Bucuresti, ai carui membri erau suspectati de savarsirea unor infractiuni grave prevazute de Legea nr. 39/2003, respectiv:

• instalarea ilegala de cititoare de carduri bancare utilizate la plati electronice in Romania, Italia, Germania, Franta, Canada, Turcia;

• instalarea ilegala a unor dispozitive electronice (skimmere), pentru copierea codurilor de acces si a informatiilor de pe cartile de credit utilizate de titulari,

• recuperarea dispozitivelor respective, extragerea si utilizarea informatiilor stocate pe acestea pentru falsificarea de carti de credit prin clonarea celor originale, folosind software specializat de decriptare si inscriptionare magnetica,

• utilizarea cartilor de credit falsificate pentru extragerea sumelor aflate in conturile bancare ale titularilor, atat in Romania, cat si in strainatate.

Sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT, politistii din cadrul Directiei Generale de Combaterea a Criminalitatii Organizate au demarat investigatiile privind activitatile ilicite desfasurate de membrii grupului de crima organizata.

Din primele verificarii a reiesit faptul ca respectivul grup era specializat in producerea de echipamente necesare pentru contrafacerea de carti de credit, cu care, ulterior, efectuau extrageri de bani din bancomate, atat in Romania cat si in tari din vestul Europei (Italia, Spania, Olanda, Danemarca, Suedia, Franta).

Gruparea era condusa de capi ai lumii interlope din Bucuresti si Constanta, respectiv Ion M. si Gabriel C.

La data de 27 iunie a.c., cu sprijinul Jandarmeriei Romane, s-au efectuat simultan 23 de perchezitii domiciliare , 7 in Bucuresti si 16 in Constanta, fiind identificati 12 membri ai gruparii, intre care si un urmarit general, pe numele caruia fusese emis, in 2003, un mandat de executare pentru o pedeapsa de 5 ani.

Persoanele ce au fost identificate cu ocazia acestei perchezitii au fost conduse la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde au fost audiate.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus retinerea a sase persoane, care, ulterior, au fost prezentate instantei de judecata, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventiva pe 29 de zile.

Fata de alti opt membri ai gruparii, care actionau in strainatate, s-au emis mandate de arestare in lipsa, pe 30 zile.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare au fost ridicate bunuri, calculatoare, carti de credit de tip blank, echipamanete artizanale ce urmau a fi montate la bancomate precum si 140.000 de EURO.

Pentru solutionarea cazului, s-a cooperat cu autoritatile italiene si cu ofiterul de legatura roman la Roma. Ca urmare, in Italia, au fost arestati patru membri ai gruparii, care actionau in strainatate.

In cadrul aceleiasi actiuni, Politia Spaniola a efectuat, la data de 26 iunie a.c., 32 de perchezitii la Madrid, Malaga, Valencia, Barcelona, Alicante si Granada, reusindu-se retinerea a 66 de persoane, majoritatea romani, sub aspectul asocierii ilegale in vederea comiterii infractiunilor de falsificare de moneda, jafuri, talharii, intimidare, escrocherii si falsificare de documente.

Gruparea infractionala era structurata piramidal, compusa din lideri, locotenenti, executanti si racolatori, care-si desfasurau activitatea la nivel international.

Autoritatile spaniole au ridicat arme de foc, autoturisme, bijuterii, calculatoare, scanere, imprimante, dispozitive de citit carti de credit, documentatie bancara diversa etc.

Actiunea, codificata „Armaghedon”, a fost demarata in septembrie 2005 de catre Brigada Centrala de Investigatii si Delincventa Specializata din Spania, la succesul acesteia contribuind politisti spanioli, romani si italieni, sprijiniti de Interpol si Europol.

Integral in GhiseulBancar.ro