Teatrul LUNI organizeaza in cadrul programului “Green Hours 2006 - un spatiu cistigat” (co-finantat impreuna cu AFCN), un concurs de rezidenta pentru un tinar regizor ne-bucurestean, intre 15 august si 15 septembrie a.c. Ideea consta in contractarea productiei unui spectacol de cca. o ora, cu o distributie de 2-4 actori, in spatiul clubului Green Hours.

Spectacolul va avea premiera in a doua jumatate a lunii septembrie, un numar de minimum 6 reprezentatii pina la sfirsitul anului 2006 si 10 in anul urmator.

Concursul se adreseaza regizorilor absolventi ai ultimilor 5 ani (care nu au montat spectacole in Bucuresti), sau studentilor din ultimul an ai unui institut de invatamint teatral din afara Bucurestiului.

Se confera libertate de alegere a textului (romanesc sau de aiurea, contemporan sau adaptare contemporana a unui text clasic), a distributiei, a modalitatii de “punere in scena”….in limita unor cheltuieli pentru decor, costume, recuzita, de 1.000 lei noi.

Nu se exclud sponsorizari capacitate de “concurent” in cazul in care proiectul sau necesita o productie mai scumpa. (Dar acest lucru nu constituie un avantaj…). Suma maxima prevazuta pentru plata drepturilor autorului textului este de 1.775 lei noi impozabili si va fi achitata din resursele Teatrului LUNI.

Teatrul LUNI de la Green Hours ofera castigatorului, prin bugetul de rezidenta asigurat din finantarea AFCN urmatoarele:

• chirie si cheltuieli intretinere garsoniera in Bucuresti pentru 1 persoana, timp de 1 luna -710 RON

• Plata biletului de tren (dus-intors) pe ruta “localitate de resedinta” - Bucuresti la care se adauga un abonament lunar RATB si un abonament lunar Metrou.

• cheltuieli de masa pentru 1 persoana (cf.legii [sic!] - 10,52 RON /zi x 30 zile, adica 315,6 RON

• onorariu (direct) rezident prin contract, conform Legii 8/drept de autor (1 luna) -1231 RON (impozabili).

• cheltuieli in folosul propriu - la indicatia rezidentului si in acord cu Teatrul LUNI - (ex.: carti de specialitate, reviste de profil, alte bunuri tinind de meseria sa - 1065 RON

Aplicatia (continind textul ales si caietul de regie) va fi depusa la Marta Banescu, coordonatorul de programe al Green Hours si al Teatrului LUNI (la sediul Teatrului LUNI din Bucuresti, Calea Victoriei 120) sau pe email la adresa: greenhours@yahoo.com pana cel tarziu simbata 05 august 2006.

O comisie ( a carei componenta va fi cunoscuta la finalul concursului) formata dintr-un grup de “artisti ai Teatrului LUNI” (regizori, actori, scenografi) si membri ai conducerii Teatrului LUNI va evalua propunerile si va incerca sa aleaga cel mai potrivit proiect pana la 10 august 2006. Cistigatorul rezidentei va fi anuntat in data de 11 august.

Extras din aplicatia Teatrului LUNI, privind rezidentiatul, asa cum a fost trimisa si aprobata de catre AFCN. Modificarile de sume si schimbarea perioadei se datoreaza birocratismului legislatiei, si intirzierii efective a finantarii:

“Rezidentiat pentru un regizor"

Ne propunem ca, in baza unor aplicatii, un regizor din generatia tinara, din afara Bucurestiului, sa obtina contractarea unui rezidentiat pe termen de o luna (iunie) cu Teatrul LUNI.. Rezidentul va lucra cu o echipa de 2-4 actori din zona teatrului independent, o productie teatrala bazata pe un text contemporan ales de el (propus in aplicatia pentru rezidentiat).

Spectacolul va fi inclus in stagiunea curenta a Teatrului LUNI, urmand sa aiba loc un minim de 20 de reprezentatii cu piesa respectiva.

Pentru acest rezidentiat avem in vedere un buget de 1500 € repartizat astfel: maxim 500 € pentru copyright text, 400 € - cheltuieli cazare si masa, 100 € - cheltuieli de deplasare (din/in tara si in Bucuresti).

500 € ii revin rezidentului astfel: 200 € ca remuneratie directa, iar 300 € in materiale (ex.: carti de specialitate, reviste de profil, alte bunuri tinind de meseria sa - cheltuieli la indicatia rezidentului si in acord cu Teatrul LUNI).”