Olanda a finalizat oficial marti procedura de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, a anuntat miercuri Ministrul de Externe de la Haga citat de publicatia bulgara Novinite.com.

Marti, 3 iulie 2006, Monitorul Oficial din Olanda a publicat decizia Parlamentului de a ratifica documentul de aderare, decizie semnata de regina Olandei. In afara de Franta, unde se mai asteapta votul din Senat, mai raman trei state care nu au ratificat acest document, respectiv Belgia, Danemarca si Germania.

In Olanda, procedura de ratificare a inceput la data de 7 februarie 2006, in Camera inferioara a Parlamentului olandez, iar pe 14 iunie Tratatul a fost ratificat cu o larga majoritate 71 voturi pentru si numai 4 impotriva si in Senat.

La data de 29 iunie, Luxemburg a devenit a 21 tara membra UE care ratifica tratatul de aderare a celor doua tari, iar in Franta documentul a trecut deja de Adunarea Nationala urmand sa mai fie aprobat si de Senat. In afara de Franta unde procedura de ratificare nu s-a incheiat, mai raman in prezent trei tari care nu au ratificat documentul si anume Belgia, Danemarca si Germania.