Pasajul Basarab a fost declarat proiect de utilitate publica, din acest moment problema exproprierilor terenurilor aflate pe traseul Pasajului fiind o chestiune de timp.

Adoptata cu mare scandal de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, decizia a fost votata de 40 de consilieri locali, dezbaterile pe aceasta tema fiind presarate cu injurii si amenintari. Totul a culminat cu interventia jandarmilor care au fost nevoiti sa-i evacueze din sala pe locuitorii din zona Titulescu, prezenti pentru a-si manifesta dezaprobarea pentru proiect.

Vineri va putea fi semnat si contractul cu consortiul italo-spaniol Astaldi S.p.A - FCC Constuccion SA, lucru imposibil de realizat fara avizul ce desemna proiectul ca fiind de utilitate publica.

Pentru obtinerea unui surplus de 50 de mii de metri patrati necesari constructiei, statul va trebui sa exproprieze locuitorii a peste 80 de imobile situate de-a lungul Pasajului, saptamana viitoare fiind prevazute o serie de intalniri intre autoritati si proprietari pentru negocieri privind despagubirile.

Pasajul Basarab va necesita costuri de 396 de milioane de lei fara TVA si va fi finalizat in 28 de luni, proiectul propus anterior de Institutul Proiect Bucuresti prevazand costuri de 470 de milioane de lei dar si o durata a constructiei de 36 de luni.