Toata federatia italiana l-a rugat sa ramina pe banca nationalei. Indiferent de rezultatul finalei cu Franta. Dar viitorul lui Marcelo Lippi este hotarit de mult - va prelua echipa engleza Manchester United!

Cu o luna inaintea turneului final, pe 29 aprilie, Lippi a fost invitat in Anglia sa vada meciul Manchester United-Chelsea. S-a intors imediat in Italia, pentru pregatirea nationalei azzure. Dar, inainte de a urca in avionul de Roma, Lippi avea deja o oferta conturata pentru a prelua Manchester.

Propunerea i-a venit din partea celui mai important om din Manchester, Sir Alex Ferguson: "Vreau sa las echipa pe miini bune. Iar omul cel mai potrivit este Marcelo Lippi, un antrenor urias, cu niste calitati de inalta clasa".

In aceste zile, federatia italiana face toate eforturile pentru a-l convinge pe Lippi sa ramina. Presa a insistat, imediat dupa calificarea entuziasmanta in finala. Lippi a aminat raspunsul.

Dar ziaristii italieni de la Gazzetta dello Sport noteaza: "Lippi vrea sa incheie conturile cu lumea fotbalului italian. Vrea sa uite scandalul care in aceasta perioada a aruncat o umbra peste toate performantele. Inclusiv peste cele pe care le-a obtinut chiar el, intr-o perioada mare a lui Juve".