Cald!! 30 de transferuri de bani. Toate natiile trimit bani acasa. 20 de euro, 70de euro. 2000 de euro !!! Cat ???????????? Ma mir.

De regula oamenii vor sa trimita bani « acasa » intr-un mod cat mai anonim, asa ca totul se desfasoara rapid si fara contact vizual direct.. Ridic ochii cu interes. 2000 de euro pentru bucuresti ! 3 femei cu accent stricat:

- Hablas espagnol ?

- Non, je parle fran?ais.

- Roumain?

- Non, desolee ! Tonul lor sacadat ma sperie si ma hotarasc sa-mi ascund originile, aceleasi cu ale celor 3 femei intrate intr-o agentie de transfer de bani dintr-o zona « multinationala » a Bruxelului cu 2000 de euro cash pentru a le trimite unei persoane din Romania.

-Ia vezi tu tine geana ca asta-i belge. Sa vad de are ceva de jeala pe aici.

Doua dintre femei raman in fata ghiseului blocandu-mi vederea. Cealalta ia carutul gol si incepe sa inspecteze rafturile pline cu produse latine. Nu stie ca am spy camera pentru tot magazinul. Ia in mana fiecare produs si in cantareste, silabiseste cu greu literele inscrise pe punga si apoi le lasa inapoi pe raft, scarbita.

Incep procedeul de transfer. O multime de bani, o multime de formulare. Problema: singura persoana care detine pasaportul valabil, impreuna cu hartia care dovedeste ca astepta decizia privind cererea de azil politic - nu stie sa scrie.

O intreb de unde are banii (rubrica de completat obligatoriu in formularul firmei). Se balbaie. Ma blestema - de mama, de copil, de sot, de frumusete - tot ce-i vine la gura.

- Tu, ciordeles ceva ? intreaba clienta mea vadit enervata. Asta face fite aici la mine. Ia orice si hai ca nu e rost nici aici!

- Nu tu, asta are doar fasole si orez aici. Parca era aici un barbat inainte, nu???

- Las-o ……… BIP … de proasta »

- Au revoir madame ! zice clienta mea cu un accent puternic sacadat. Isi iau caruciorul gol si pleaca.

Blestema tot drumul pana la iesire si-mi arunca zambete binevoitoare.

de la Bruxelles, Ingrid Laura Constantinescu