Primaria Ramnicu Valcea s-a "vandut" pe 20.000 de euro

preluare Adevarul

Procurori de la Directia de Investigare a Crimei Organizate au descins joi dupa-amiaza la Ramnicu Valcea. Ei l-au surprins in flagrant, in restaurantul unui hotel, pe viceprimarul PD, Nicolae Dicu, cand lua mita 20.000 de euro de la un om de afaceri valcean pentru a-i facilita obtinerea unei autorizatii de urbanism.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, ne-a declarat, ieri dupa-amiaza, ca viceprimarul municipiului, Nicolae Dicu, va fi prezentat Tribunalului Municipiului Bucuresti cu propunerea de arestare pe 29 de zile". Despre primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, chemat la confruntari, purtatorul de cuvant al DNA a precizat ca "deocamdata nu va pot spune nimic".

Cunoscutul si controversatul om de afaceri valcean Crinu Popescu, patronul firmei Rovimet, a solicitat de mai multe ori obtinerea de la primarie a unor autorizatii pentru lucrarile de investitii pe care le avea de efectuat pe terenurile detinute in municipiu. Fiind mereu amanat, el a incercat sa obtina ceea ce-si dorea si prin alte mijloace decat cele legale.

Asa s-a ajuns la flagrantul cu pricina. Omul de afaceri valcean a fost, mai inainte de a se intalni cu viceprimarul, in birou la primarul municipiului, dar, edilul-sef l-a refuzat, iar tranzactia nu s-a produs in acel loc.

Integral in Adevarul.

Spaga portocalie

preluare EvZ

Primarul Mircia Gutau, coleg de partid cu vicele democrat Dicu, a declarat joi seara, inainte de a fi si el retinut in acelasi caz, ca totul este doar o inscenare.

"Il cunosc prea bine pe Dicu si mi-e greu sa cred ca a putut face asa ceva. Nu cred asa ceva. Domnul Popescu a venit de nenumarate ori la mine si mi-a cerut o autorizatie pentru a construi in Parcul Central o cladire P+7, dar i-am spus ca acest lucru nu este posibil. De sase luni ma tot batea la cap pe aceasta tema.

Este adevarat, domnul Popescu, de la Rovimet, a venit si azi-dimineata la mine in birou sa discutam pe aceeasi tema si m-a invitat la masa. Este posibil ca inscenarea sa fie pusa la cale pentru mine, dar nu am muscat. L-am dat afara din birou", a spus primarul Gutau.

Emil Boc, presedintele Partidului Democrat, spune ca daca judecatorii confirma solutia propusa de procurorii DNA, va cere excluderea celor doi din partid. "Tinand cont de gravitatea faptei, voi propune direct excluderea celor doi din Partidul Democrat. PD nu a fost si nu va fi umbrela pentru oamenii certati cu legea."

Nicolae Dicu a fost membru al partidului comunist

Viceprimarul Nicolae Dicu este in prezent vicepresedinte in cadrul Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Valcea. Pana in 1990 a fost membru al PCR, dar fara functii importante. Din 1997 a fost o perioada membru in biroul permanent municipal al PD Valcea, iar apoi a devenit vicepresedinte al organizatiei judetene.

Dicu a lucrat pana in anul 1980 ca economist la Uzinele Sodice Govora, dupa care a ocupat functia de inspector la Administratia Financiara.

In perioada 1990-1992 a fost director economic la SC Imprest Ramnicu-Valcea, dupa care a ajuns actionar si director economic la ModaVil, director economic la SC Proditex SA, apoi director general la aceeasi societate, si in final viceprimar al municipiului.

Integral in EvZ.