Franta-Italia este si meciul jurnalelor de sport din cele doua tari. Presa franceza, mai fantezista, invita jucatorii Les Bleus sa insoteasca "stelele", in vreme ce La Repubblica este transanta: "Italia care a invins Germania nu are cum sa piarda contra Frantei!"

Le Parisien publica pe prima pagina fotografia trofeului, insotita de mesajul: "Toata Franta il vrea!". Este o idee folosita si de Corriere dello Sport care face loc in prima pagina Cupei Mondiale: "Este cupa care ne scapa de 24 de ani, iar in aceasta seara Azzurri o vor aduce acasa".

In general, ziarele italiene sunt optimiste privind deznodamintul. "Tehnic si fizic, Franta este inferioara astazi celei din 2000, cind ne-a luat Cupa Europei. Dar este totusi cel mai dificil adversar pe care il puteam intilni!" Gazzetta dello Sport

Editorialul cotidianului francez L'Equipe elogiaza traseul natiuonalei franceze, pe care o vede indreptindu-se "catre stele", "o echipa plina de talent si eficacitate", in care Zidane este "icoana perfecta a sportului-rege".