Compania Nationala a Huilei (CNH) din Petrosani a investit pentru schimbarea parcului auto trei miliarde de lei vechi, ultimele sapte autoturisme achizitionate au costat nu mai putin de 140 de mii de euro, in timp ce compania are datorii la bugetul de stat de peste 230 de milioane de euro.

Compania din Petrosani a organizat o licitatie deschisa pentru achizitionarea de autoturisme. In urma ofertelor primite, au fost cumparate sase masini Ford Mondeo, la pretul de 17.000 euro fiecare, si un autoturism Volkswagen Passat, cu 20.000 euro.

Daniel Surulescu, directorul CNH, a declarat ca parcul auto al companiei era invechit, cu masini fabricate in anii 90, si ca achizitia a fost aprobata de catre Ministerul Economiei si Comertului.

“Masinile aveau consum foarte mare. CNH are datorii foarte mari, dar pentru a nu produce datorii mai mari cu intretinerea... Noi spunem ca am facut o alegere inteleapta", a declarat Surulescu. Ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat si el ca se impunea achitia noilor autoturisme si ca aceste cheltuieli erau deja prevazute in bugetul pe acest an.