Nissan a anuntat ca are in plan, pentru urmatorii doi ani, lansarea unui nou model familial destinat pietei globale, a carui prima varianta va fi lansata pe piata chineza. Aceasta varianta a fost prezentata sub numele Livina Geniss, cu precizarea ca este primul model Nissan ce va avea premiera mondiala in China, ceea ce vorbeste de la sine despre importanta acestei piete.

Asa cum spuneam, Livina Geniss va fi un model global, insa cele mai mari asteptari de la acest nou model vor fi, normal, pe piata chineza si alte cateva piete-cheie.

Premiera mondiala a noului Nissan Livina Geniss va avea loc la Salonul International Auto de la Guangzhou, din aceasta luna. Conceptul este de automobil practic, ce ofera la bord pana la 7 locuri, remarcabil fiind nivelul ridicat de flexibilitate din habitaclu. Propulsia va fi asigurata de un motor de 1.8 litri pe benzina C-VTC.

La fel ca alte modele Nissan, si Livina Geniss a fost conceput la Centrul Tehnic Nissan de la Atsugi, Japonia, urmand sa fie asamblat pe o platforma tehnica a Aliantei Renault-Nissan. Versiunea pentru China se va asambla, bineinteles, in aceasta tara, la fabrica Dongfeng Motor Co. din Huadu.