Retailerul german Kaufland a anuntat luni ca la data de 13 iulie va deschide cel de-al zecelea hypermarket din Romania, la Hunedoara, valoarea investitiei fiind de circa 7,5 milioane euro, informeaza un comunicat de presa al companiei.

Constructia a fost ridicata pe un teren de 16.400 de metri patrati, din care magazinul ocupa o suprafata de 5.445 de metri patrati iar parcarea cu o capacitate de 250 de locuri detine restul suprafetei. Pana la acest moment Kaufland a investit pe piata romaneasca aproximativ 200 milioane de euro.

Kaufland a intrat pe piata romaneasca in luna septembrie a anului trecut, prin deschiderea primului hipermarket in Bucuresti, in zona Bucur Obor. Retailerul german s-a dezvoltat apoi in alte orase precum Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati si Cluj, pana in prezent investitiile pe piata romaneasca totalizand aproximativ 200 milioane euro.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, cu peste 166.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.

Concernul Kaufland este reprezentat de peste 730 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. In luna martie a acestui an a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.