Rompetrol Downstream, companie membra a Grupului Rompetrol, a lansat, la finele saptamanii trecute, o noua benzinarie in orasul Piatra Neamt, valoarea investitiei fiind de circa un milion de euro, informeaza un comunicat de presa al companiei. Pentru acest an, Rompetrol Downstream estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 685 milioane dolari, in crestere cu 37% fata de anul trecut.

In prezent, Rompetrol Downstream are o cota de piata in retail de 15% si detine in jur de 110 statii proprii si 140 sub marca “Partener Rompetrol” si isi continua politica de largire in ambele laturi. Astfel, se presupune ca la sfarsitul acestui an va avea 120, respectiv 250 de filiale.

Divizia de retail a Grupului Rompetrol estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de circa 685 milioane dolari, in crestere cu 37% fata de 2005.

Grupul Rompetrol este prima companie multinationala romaneasca, lider in domeniul petrolier privat, avand majoritatea operatiunilor si activelor in Romania si Europa de Sud-Est. In primele patru luni ale anului curent, grupul Rompetrol a realizat o cifra de afaceri consolidata de 1,78 miliarde dolari, de 2,5 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut.

Pentru aceeasi perioada, Grupul Rompetrol (TRG) a anuntat pierderi nete de 20 de milioane de dolari. Pierderile inregistrate au fost explicate de Rompetrol prin cresterea cheltuielilor financiare si prin preturile tot mai mari platite pentru petrolul importat. Pierderi de circa 22 milioane de dolari a inregistrat si Rompetrol Rafinare.