Un cititor pe buze spune ca a dezlegat misterul dialogului dintre Materazzi si Zidane. In timpul sariturii Materazzi i-ar fi spus lui Zidane ca o minge inalta nu e pentru un gunoi ca el si l-a ciupit in acelasi timp de sfarc.

"Ce nu-ti place?" l-ar fi intrebat Materazzi. "Un pic cam tare sa ma excite", a replicat Zidane. "Pai ti-am aratat cum ii place maica-tii. Toti stiu ca esti fiul unei catele teroriste", a mai adaugat Materazzi. raspunsul lui Zidane il stim cu totii: un cap in piept.

Editia de marti a gazzettei dello Sport a publicat un interviu cu fundasul italian, iar acesta a povestit desfasurarea incidentului:

"La o faza in careu, l-am tinut citeva secunde de tricou. Zidane s-a intors spre mine si m-a masurat, arogant, de sus pina jos.

"Vrei tricoul meu? Asteapta pina dupa meci, atunci am sa ti-l dau", mi-a spus, avea o atitudine superioara.

Atunci l-am insultat. I-am spus genul de cuvinte pe care le auzi de zeci de ori pe ternul de fotbal!"

Materazzi a negat ca l-a fi facut "terorist islamic". "Nu sunt prea cultivat si nu stiu ce inseamnna asta", a adaugat italianul. "Nici de mama nu l-am injurat, pentru ca in viziunea mea, mama este sfinta" a incheiat Materazzi, iar Gazzetta dello Sport aminteste ca jucatorul si-a pierdut mama la 14 ani...

A doua zi dupa finala, Zidane a insotit echipa nationala la Palatul prezidential, unde a primit din partea presedintelui Jacques Chirac elogiul intregii cariere (foto).

Jurnalistii prezenti la eveniment au remarcat aerul linistit, mai relaxat, pe care l-a afisat Zinedine Zidane. La acea ora, Zizou inca nu stia ca va primi premiul pentru cel mai bun jucator al mondialului.

Tot a doua zi dupa finala, principalii sponsori ai lui Zizou si-au reafirmat increderea in el si au asigurat ca contractele vor merge mai departe, in pofida evenimentului din finala mondiala.

Mai mult decit atit, Adidas anunta ca va lansa un site "mercizidane".

Presedintel Algeriei, Abdelaziz Bouteflika i-a trimis astazi un mesaj cu "bataie lunga": "Pentru ca nu ati uitat niciodata tara dvs de origine, Algeria este mindra de dvs. (...) Reactia dvs a fost a unui om de onoare, care trebuie sa raspunda pe loc unei provocari!"

BBC a obtinut o declaratie a agentului lui Zinedine Zidane: "Zizou va vorbi in curind".

FIFA a fost obligata sa declare ca eliminarea lui Zidane nu a fost influentata de camerele video. "Al patrulea arbitru a vazut tot episodul si i-a spus centralului care probabil a asteptat calmarea spiritelor".

Pozitia FIFA este de fapt o reactie la declaratia ironica facuta aseara de antrenorul francez Domenech: "Tocmai am inaugurat arbitrajul cu camere de luat vederi. Traiasca arbitrajul video!".

Televiziunea braziliana Globo a dezlegat misterul - a invitat in emisiune mai multi specialisti in a descifra miscarea buzelor - "Materazzi a facut-o pe sora lui Zidane "prostituata", a repetat vorbele grosolane, apoi l-a injurat".

Brazilienii au mai folosit acesti invitati la meciul Brazilia-Japonia 4-1, cind, dupa al doilea gol al lui Ronaldo, au citit pe buzele lui Parreira: "Acum sa va vad, fii de curve, cum mai scrieti ca Ronaldo nu joaca!"