Mitica Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, intra la “ rupere” in Parcul Herastrau. Deputatul PRM construieste ilegal o carciuma chiar vizavi de fostul restaurant Bordei.

Viitoarea bodega se labarteaza pe 162 de metri patrati si mananca atat din malul Lacului Herastrau, cat si din luciul apei.

Cu toate ca primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, l-a amendat in urma cu o saptamana cu 400 de milioane de lei si i-a cerut sa desfiinteze constructia ridicata fara autorizatie, deputatul PRM nici nu s-a sinchisit. Ieri, o armata de muncitori montau termopane, slefuiau podeaua si placau cu piatra stalpii.

Daca in parc se stie ca, din largul lacului si pana in alee, Mitica de la Liga construieste un restaurant cu terasa, la Primaria Sectorului 1 se vorbeste de un club de noapte sau chiar de un hotel. “A avut un vapor care functiona ziua ca restaurant, iar noptea era club. Nu stiu unde si-a dus vaporul. Acum, domnul Dragomir s-a apucat sa construiasca atat pe ponton, cat si pe spatiul verde.

Nu stiu daca ridica restaurant, club de noapte sau hotel, pentru ca n-a trecut pe la Primaria Sectorului 1. Construieste ilegal, fara nici o autorizatie, motiv pentru care inspectorii l-au amendat cu 400 de milioane de lei si l-au somat sa desfiinteze constructia. Cat avea vaporul era in regula.

Inlocuirea vaporului cu o constructie necesita, pe langa toate aprobarile, si autorizatie de constructie. Nu pot sa inteleg cum un deputat al Romaniei, care ar trebui sa fie un model pentru societate, poate sa sfideze legile”, a declarat primarul Sectorului1, Andrei Chiliman.

La jumatatea anului 2002, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a incheiat un contract de asociere in participatiune cu Administratia Lacuri Parcuri si Agrement din cadrul Primariei Capitalei. Pe 11.06.2002, domnul Dragomir a primit in administrare, pentru o perioada de 14 ani, 77 de hectare din luciul de apa al Parcului Herastrau.

Mai mult, contractul prevede prelungirea duratei asocierii doar prin simple acte aditionale. In cursul zilei de ieri, atat inspectorii Primariei Sectorului 1, cat si primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, i-au mai trimis o adresa deputatului PRM Mitica Dragomir, prin care-l somau sa-si ia fiarele si betoanele de pe domeniul public.

Articol integral in Gandul