EUROLINK-Casa Europei, sub egida Platformei CEFTAC, in parteneriat cu Primaria Municipiului Sighisoara, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Mures, Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea” din Bucuresti, MEDIEVAL Consulting

Sighisoara si SCPA Hahui si Asociatii, beneficiind si de suportul online www.StructuralFunds.ro, a organizat in perioada 7-8 iulie 2006 o noua sesiune intensiva pentru experti si manageri din sectorul public si privat, dedicata accesarii si gestionarii Fondurilor Structurale.

Originalitatea acestui eveniment regional consta in demararea unei largi consultari publice si in cristalizarea unor consortii de parteneriat cat mai reprezentative si solide pentru o utilizare eficienta si conforma cu nevoile locale/sectoriale ale beneficiarilor.

Astfel, prin antrenarea unor organizatii neguvernamentale, agentii de consultanta, comunitati locale si a mediului de afaceri, EUROLINK-Casa Europei implementeaza un mecanism de identificare a nevoilor de dezvoltare durabila si locala, precum si de pregatire tehnica aplicata a viitorilor recipienti ai Fondurilor Structurale.

De asemenea, implicarea in spiritul Responsabilitatii Sociale Corporative, alaturarea grupului de companii Lafarge Ciment (Romania) reprezinta o formula de dinamizare a liderilor comunitatilor lacale in a trece la partea de planificare si proiectare a viitoarelor investitii in care se vizeaza co-finantarea cu sprijinul Fondurilor Structurale.

Partenerii Media ai evenimentului: Eu.Ro.Com, Comunicatii Mobile, Gardianul, Hotnews.ro, NewBusiness.ro, SMARTfinancial.ro, SMARTbank.ro si SMARThoreca.ro.

O echipa mixta de experti guvernamentali si de traineri proprii ai retelei EUROLINK a asigurat diversitatea si impartialitatea abordarii.

In parteneriat cu Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea” din Bucuresti, membra a Federatiei Europene a Scolilor cu acces la Diploma Europeana, in urma unui test de evaluare, participantii au primit Certificate de Absolvire, cu posibilitatea transferarii creditelor catre programele de masterat legate de domeniul integrarii europene si al managementului serviciilor ale acestei universitati.

Urmatoarea sesiune regionala este programata in colaborare cu Universitatea Vasile Goldis din Arad si urmeaza sa se desfasoare la sediul filialei acestei universitati din Zalau (judetul Salaj).

Pentru mai multe informatii si inscrieri la sesiunile regionale viitoare, puteti contacta Secretariatul Casei Europei la tel./fax: (021) 230.49.97 sau e-mail: eurolink@b.astral.ro