Ordonanta de Urgenta nr. 51 din 28 iunie 2006 pentru aprobarea Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala.

Statul sprijina accesul la o locuinta proprietate personala prin acordarea unei subventii de la bugetul de stat de 20% din pretul pe m2 suprafata construita a locuintei, in limita prevederilor bugetare anuale si in limita a maximum 81 m2 arie desfasurata construita.

Fondurile aferente subventiei prevazute mai sus se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in limita prevederilor bugetare aprobate anual cu aceasta destinatie.

Pot beneficia de aceasta subventie urmatoarele categorii de persoane fizice:

- tineri casatoriti care la data contractarii locuintei au fiecare varsta de pana la 35 de ani;

- persoane sau familii ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii, datorita unor calamitati naturale sau unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovati;

- persoane si familii evacuate din locuinte situate in constructii expuse unui risc major, cum ar fi alunecarile de teren, seismele, inundatiile;

- persoane sau familii evacuate si chiriasii din locuinte ce fac obiectul unor legi de restituire catre fostii proprietari a imobilelor trecute in proprietatea statului.