Managementul lui Ilie Botos nu e eficient. Schimbarea sa nu s-a produs dar asta nu nseamna ca nu va veni. Sunt elemente in acest moment care ma impiedica sa iau anumite decizii. Nu va pot spune ma multe in acest moment, a declarat Monica Macovei.

Sistemul nu se lasa si se opune in continuare schimbarilor, afirma Macovei aducand ca exemplu cazul procurorului Muscalu. Acesta a fost revocat din functie anul trecut de catre Macovei pe motive de prost management in cazurile Petromidia si Tiriac Junior.

Acum 10 zile insa, acelasi Muscalu a fost repus pe functie, fiind numit sef de birou la DICOT. Totul s-a facut la propunerea procurorului general acceptata si aprobata de CSM.

"Pentru mine in acest moment CSM reprezinta o mare piedica in reformarea sistemului deoarece are cea mai mare putere de decizie in justitie", afirma Macovei.

Incompatibilitatea functie de avocat cu cea de parlamentar si cea de membru al CSM cu sef de instante sunt masurile care se izbesc de piedicile cele mai mari. Raspunsul il ofera tot Monica Macovei: puterea place si e greu de renuntat la ea.

Lumea nu are cum sa aiba incredere in justite atata timp cat instantele vor continua sa dea solutii total diferite pe aceleasi cazuri. Spagile mici din Justitie sunt cele mai ingrijoratoare deoarece sunt un semn de repetabilitate, crede Macovei.

Raspunzand intrebarilor de final ale emisiunii, Monica Macovei a declarat ca nu ar renunta la postul de ministru al justitie pentru cel de comisar european si spune ca, desi au fost si momente in care nu a fost in consens cu presedintele Basescu, a avut intotdeauna relatii excelente cu acesta.