Saftoiu si Atanasiu lupta la Parchet

de Andrei Badin , Liliana Nastase (Adevarul)

Adriana Saftoiu a facut o plangere penala impotriva ministrului apararii, Teodor Atanasiu, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. In plangerea inaintata Parchetului Militar, Saftoiu, purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, a reclamat declaratiile facute saptamana trecuta de Atanasiu la Realitatea TV si in cotidianul Adevarul.

Atanasiu sustinea ca ar detine informatii de la Directia de Informatii Militare despre activitatea purtatorului de cuvant al presedintiei. Atanasiu a fost acuzat de politie politica si ca ar folosi Directia de Informatii in scopuri politice, iar PD i-a cerut demisia. Intre timp, ministrul a plecat in concediu si nu a facut alte precizari privind declaratia sa.

Intr-un interviu publicat vinerea trecuta de cotidianul Adevarul, Teodor Atanasiu a declarat ca are informatii de la Directia de Informatii Militare, PNL si din alte surse despre cum "da pe surse informatii catre presa Adriana Saftoiu".

Integral in Adevarul.

Ministrul Apararii, reclamat la Parchet de consilierul prezidential Adriana Saftoiu

preluare Gandul

Adriana Saftoiu a admis ca l-a reclamat, luni, pe Atanasiu la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ea a declarat ca nu vrea sa transforme acest demers in unul mediatic: „Nu doresc sa comentez mai mult pe acest subiect. Vreau ca aceasta chestiune sa fie rezolvata in mod institutional”.

Integral in Gandul.

Razboiul dintre Palatele Cotroceni si Victoria s-a mutat in Justitie.