Fost secretar de stat pentru invatamant preuniversitar, Paloma Petrescu, eliberata din functie de catre premier in timpul testelor nationale, a fost numita prim consilier la Directia de Buget Finante din Ministerul Educatiei si Cercetarii, au confirmat pentru HotNews.ro surse din minister.

Din cea mai bine cotata functie a unei persoane dintr-o institutie publica, cu exceptia inaltilor functionari publici, Paloma Petrescu se va ocupa de programe de investitii in unitatile de invatamant, adica va hotari unde se vor duce fondurile alocate pentru dotarea laboratoarelor, bibliotecilor si salilor de sport ale unitatilor de invatamant.

Paloma Petrescu a declarat pentru HotNews.ro ca ca postul pe care il va ocupa, temporar, este unul de executie si ca l-a acceptat ca sa continue proiectele pentru care ministerul a primit bani.

"Nu este un post care sa-mi asigure protectie. Nu am fost numita in acest post vacant ci mi s-a propus functia. Este un rol de executie, ca a oricarui referent sau expert in domeniu. Am acceptat temporar pentru a implementa proiectele din minister", ne-a declarat Paloma Petrescu.

Paloma Petrescu a fost implicata in scandalul licitatiilor manualelor scolare. Reprezentantii editurilor au amenintat ca o dau pe mana DNA dupa ce din postura de presedinte al Comisiei de licitatie, Paloma Petrescu ar fi favorizat un trust editorial "de familie", editura ARAMIS, condusa de Sorin Penes si de mama acestuia, Marcela Penes, care domina piata manualelor inca din anul 2001.

Premierul Calin Popescu Tariceanu o eliberase din functia de secretar de stat, in 19 iunie, dupa ce un jurnalist a reusit sa intre in posesia subiectelor de la testele de istorie. El le-a luat chiar de la Serviciul National de Examinare si Evaluare, fara sa fie legitimat.

Paloma Petrescu era atunci si presedintele comisiei pentru testele nationale. La momentul respectiv ea nu a acceptat sa demisioneze, spunand ca nu se considera vinovata.