Guvernul a alocat suma de 1,132 milioane lei noi (11,32 miliarde lei vechi) pentru finanTarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a Complexului de cazare aflat in administrarea Complexului Sportiv National "Lia Manoliu".

Banii vor fi utilizati pentru realizarea unor lucrari de reparatii si inlocuiri la elementele de constructii si instalatii, pentru refacerea acoperisului si a fatadelor, pentru igienizarea incaperilor, precum si pentru realizarea unei centrale termice.

Suma va fi suplimentata din bugetul Cancelariei Primului-ministru si directionata catre Agentia Nationala pentru Sport care se va ocupa de modernizare.

Complexul Sportiv National “Lia Manoliu” are in administrare terenuri, sali de sport si bazine pentru desfasurarea competitiilor loturilor nationale si olimpice, un centru de refacere si recuperare pentru sportivi si o unitate de cazare si masa.

Sumele neutilizate pana la 10 decembrie anul acesta vor fi returnate Fondului de rezerva bugetara.

Din cauza exploatarii intensive de-a lungul timpului, cladirea are un grad ridicat de uzura fizica si morala si nu indeplineste cerintele impuse de federatiile internationale.

In prezent, complexul de cazare este cotat la 2 stele. Decizia de reducere a clasificarii a fost determinata de concluziile evaluarii realizate de organele de control ale Autoritatii Nationale pentru Turism si Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.

Complexul de cazare a fost construit in anul 1964, la standarde de confort redus, sub forma unui camin pentru sportivi. In anul 1994 au fost realizate lucrari de modernizare, iar cladirea a fost clasificata cu gradul de confort de 3 stele.