Contractorul general al Grupului Rompetrol, compania Rominserv, participa, incepand cu luna iulie a acestui an, la modernizarea sistemului de alimentare centralizata cu energie termica din Municpiciul Onesti, ca urmare a castigarii licitatiei organizate de SC Termon Onesti, potrivit unui comunicat de presa al Rompetrol.

Contractul are o valoare de aproximativ 1,65 milioane dolari si o durata de patru luni.

Potrivit contractului, trei centrale termice de cartier din cele opt care preiau alimentarea cu energie termica vor beneficia de probe, teste si alte lucrari de imbunatatire din partea Rominserv.

“Castigarea acestei licitatii vine ca o recunoastere a calitatii muncii noastre, nu numai din partea specialistilor, ci si a autoritatilor locale implicate in dezvoltarea orasului, care incep sa inteleaga ca una dintre conditiile esentiale ale competitivitatii o reprezintacalitatea serviciilor livrate catre clienti...”, a declarat Cristian Hubati, directorul general al Rominserv.

Alaturi de Rominserv, la licitatie au mai participat si SC Copidem SA, SC DMC SA si SC Gironao SRL.

Rominserv desfasoara lucrari de modernizare si mentenanta a centralelor termice din anul 2003, prin Rominservices Therm, ca urmare a unui parteneriat public - privat stabilit intre Primaria Municipiului Mangalia si companie.

In luna mai a anului curent, Rominserv a castigat si licitatia organizata de Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) in valoare de 350.000 dolari, cu finantare BERD. Contractul consta in livrarea de robineti speciali pentru reteaua de termoficare din Bucuresti si se intinde pe durata unui an.

Compania Rominserv a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 113,6 milioane dolari, in crestere cu 109% fata de anul anterior.