Printr-o scrisoare oficiala adresata Consiliului Local si Primarului Municipiului Cluj Napoca (Nr.1052/12.07.2006), IMPACT SA si-a exprimat hotararea de renuntare la continuarea contestarii in justitie a deciziei Comisiei de Evaluare, astfel incat inceperea proiectului „Cartierul Tineretului” sa nu fie impiedicata de formalitati judiciare.

In textul scrisorii se apreciaza in mod deosebit initiativa Consiliului Municipiului Cluj Napoca si a primarului Emil Boc de realizare, impreuna cu un partener privat, a unei dezvoltari imobiliare de anvergura, un astfel de proiect putand aduce importante beneficii Municipiului Cluj-Napoca, atat prin satisfacerea cererii de locuinte, cat si prin dinamizarea mediului de afaceri local.

Considerand ca o investitie de anvergura asa cum va fi „Cartierului Tineretului” ar trebui sa fie rezultatul unei proceduri asupra careia sa nu existe niciun fel de suspiciuni, IMPACT SA a subliniat anumite aspecte interpretabile, in contestatia depusa la data de 26.06.2006. IMPACT SA si-a exprimat totodata dezamagirea privind raspunsul primit la aceasta Contestatie (nr.

50386/10.07.2006), avocatii companiei propunand, ca raspuns, introducerea unei actiuni in justitie , acestia considerand, pe baza unor situatii similare, ca argumentele IMPACT sunt indreptatite in fata instantelor abilitate.

Totusi, in decizia finala a companiei, a primat faptul ca o suspendare a procedurii pe calea actiunii in justitie ar fi avut ca efect imposibilitatea de incepere a Proiectului pentru un timp de cel putin 6 luni.

De aceea, recunoscand importanta pe care proiectul o are pentru locuitorii municipiului Cluj-Napoca si pentru dezvoltarea metropolitana viitoare a orasului, pentru consacrarea ca pol de dezvoltare regionala de maxima importanta a municipiului, Impact SA a decis sa renunte la continuarea contestarii in justitie a deciziei Comisiei de Evaluare, astfel incat inceperea proiectului sa nu fie impiedicata de formalitati judiciare.

IMPACT SA isi mentine intentia de colaborare in proiecte similare cu Consiliul Local, precizand ca majoritatea elementelor ofertei raman valabile. Astfel, compania doreste sa participe la realizarea noului Plan Urbanistic General sau a altor Planuri Urbanistice Zonale pentru zone de interes major, atat prin suportarea costurilor, cat si prin participarea tehnica la realizarea acestora.

De asemenea, Impact SA isi mentine oferta de sponsorizare a Primariei Cluj-Napoca cu fondurile necesare realizarii unui rating efectuat de o companie internationala de prestigiu, care sa faciliteze atragerea fondurilor pentru mari proiecte imobiliare de pe pietele de capital interne si internationale.

„In consecinta, Cartierul Tineretului este un proiect care poate incepe faptic din acest moment si speram sincer ca noua societate formata din asocierea Consiliului Local cu partenerul privat selectat, sa aduca integral profitul scontat pentru clujeni, Consiliul Local si Primaria Cluj-Napoca”, se arata in scrisoarea adresata edililor clujeni de Dan Ioan Popp, presedintele IMPACT SA.