Sute de hectare de teren de la marginea Bucurestiului - in special din zonele Pantelimon si Cernica - au fost traficate de autoritatile locale contra unor importante sume de bani. Practic, cea mai mare parte a pamantului este concentrata in mainile catorva persoane si ale interpusilor acestora.

O ampla ancheta demarata de catre procurorii anticoruptie in urma cu un an nu a reusit inca sa ajunga la capatul firului pentru simplul motiv ca reteaua este atat de bine organizata incat nu s-a putut trece decat de prima veriga a lantului.

Practic, in arest se afla acum doua persoane, sefii romilor din Cernica si din cartierul 23 August, cunoscuti in lumea interlopa sub numele de Nicu Grasu si Marin Cucu.

Potrivit actelor din dosarul penal aflat in lucru la DNA, cei doi au fost folositi de catre primarul si viceprimarul comunei Pantelimon, precum si de doi consilieri - Petrus Campulungeanu, Florin Voicu Caju, Ionel Dumitru si Mihai Lautaru - drept intermediari pentru transportul spagilor primite.

Astfel, din mai multe interceptari telefonice si ambientale rezulta ca Nicu Grasu si Marin Cucu au primit o prima transa de 60.000 de euro din totalul de 260.000 de euro, bani care ar fi ajuns in buzunarele celor patru oficiali ai comunei Pantelimon.

Aceasta imensa suma era destinata, culmea, doar ca plata pentru emiterea unei hotarari de consiliu prin care se stingeau datoriile reciproce dintre firma Tac Victory si Consiliul Local Pantelimon si se revenea la un contract de leasing imobiliar anterior.

Procurorii au in momentul de fata proba faptului ca s-a luat spaga de 60.000 de euro si, de asemenea, au si proba indeplinirii partiale a obligatiei asumate de catre cei mituiti, in sensul ca respectiva hotarare de consiliu a fost emisa exact in termeni conveniti intre denuntatori si actualii invinuiti din dosar.

Integral in Gandul