Doua conflicte deschise zguduie atletismul romanesc. Aruncatorul Gheorghe Guset este acuzat ca a agresat-o pe sulitasa Ana Mirela Termure, in timp ce Titi Mihail a dat-o afara din hotelul de la Poiana Brasov pe antrenoarea Carmen Hodos!

Nici nu s-au limpezit apele in atletismul romanesc, dupa Adunarea Generala, cand rufele au fost spalate in public si, iata, alte scandaluri zguduie lumea acestui sport.

In iunie, in cantonamentul de la Snagov, aruncatorul Gheorghe Guset a avut un conflict deschis cu Ana Mirela Termure, in timp ce, duminica, la Poiana Brasov, antrenorul federal Titi Mihail a dat-o afara din hotelul unde erau cantonati sportivii pe antrenoarea Carmen Hodos, dupa ce, intre cei doi, avusese loc un schimb de replici extrem de dur!

Vechi de doi-trei ani, conflictul mocnit dintre aruncatorul iin greutate Gheorghe Guset si aruncatoare de sulita Ana Mirela Termure, ambii originari din Zalau, a atins un punct culminant in luna iunie, in cantonamentul de la Snagov.

Termure, care venea dupa o suspendare de doi ani pentru dopaj, si care nu era, la momentul respectiv, legitimata la nici un club, a intrat in sala de forta pentru incalzire. In acel moment, Guset era in plin antrenament, avea pe el 270 kg si nu a putut suporta prezenta Mirelei. I-a cerut sa paraseasca sala si a fost refuzat. Intr-un moment de furie, a tras-o de mana si a scos-o din sala cu forta.

Termure spune ca a fost lovita si i-a intentat, la Judecatoria Buftea, proces de lovire aruncatorului in greutate. Desi nici unul dintre cei doi nu a putut fi contactat, ieri, surse din cadrul Federatiei au confirmat ca Termure l-a actionat in judecata pe Guset, procesul urmand sa inceapa in zilele urmatoare.

Ieri, antrenorul federal Gheorghe Serafim nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceasta varianta. „Intre cei doi exista o stare conflictuala de mai mult timp. Nu am cunostinta despre nici un proces si nu ma intereseaza acest lucru“, ne-a declarat, ieri, Gheorghe Serafim.

Boberschi: «Si eu am fost data iin judecata!»

Daca Gheorghe Guset a refuzat sa vorbeasca despre conflict, a facut-o antrenoarea acestuia, Lorena Boberschi. „Termure l-a provocat tot timpul pe Guset. L-a jignit si l-a sicanat in permanenta si parca isi dorea acest conflict. Nu stiu ce cauta ea in sala de antrenament, pentru ca nu se pregatea pentru nici o competitie.

I-am cerut sa paraseasca sala, pentru ca Guset avea pe el 270 de kg si orice miscare gresita putea sa-i fie fatala. De fapt, i-a si fost, pentru ca accidentarea de la umar i se datoreaza. E greu sa fiu iinteleasa, dar va spun ca, pentru un aruncator de greutate, orice stres de acest fel poate sa fie letal. Guset nu a agresat-o, a luat-o de mana si a dat-o afara.

Culmea, ieri am primit iinstiintare ca nu numai Guset a fost chemat in judecata, ci si eu! Si asta, culmea, inaintea Europenelor de la G?teborg, unde Guset isi propusese o medalie“, ne-a declarat, ieri, antrenoarea sportivului, Lorena Boberschi.

Nebunie totala si la Poiana Brasov

Lucrurile au degenerat, din pacate, si la Poiana Brasov, acolo unde alt antrenor federal, Titi Mihail, a avut un incident serios cu antrenoarea Carmen Hodos. La Brasov, problemele au aparut iin urma unui concurs iin care, nemultumita de arbitrii probei de heptatlon, acolo unde concura o eleva de-a ei, Viorica Tigau, Carmen Hodos ar fi adus acestora injurii.

Titi Mihail a iincercat initial sa o calmeze, dar Hodos a continuat. Mai mult, aceasta l-a atacat pe Titi Mihail, acuzandu-l ca s-a saturat sa suporte „toti lingaii“ de pe langa el. In acel moment, Mihail i-a cerut lui Carmen Hodos sa paraseasca stadionul! S-au schimbat, apoi, replici extrem de dure.

Totul a culminat seara, la hotel, acolo unde erau cazati sportivii din lotul national, dar si Carmen Hodos. Un alt oficial al Federatiei a iinstiintat-o pe antrenoare ca trebuie sa paraseasca hotelul de urgenta, dupa care lucrurile au scapat cu totul de sub control.

Integral in Gardianul