Inca un "conflict inghetat" (cum ii place dlui Basescu sa spuna) in zona Marii Negre s-a dezghetat in arsita ultimelor zile: presedintele Voronin i-a replicat omologului sau roman avertizandu-l ca "o perspectiva referitoare la unirea Republicii Moldova cu Romania nu exista nici chiar dupa aderarea Moldovei la UE" si ca "aceste vise sunt irealizabile pentru totdeauna".

Cum s-ar zice, Voronin i-a taiat microfonul dlui Basescu exact cum facuse acesta cu premierul Tariceanu la Bruxelles cand abordase aceeasi tema. Dl Basescu, care se trezise marturisind unor elevi basarabeni cum i-a propus lui Voronin "sa intre deodata cu noi in UE", iar acesta a refuzat, a primit astfel o palma si un adversar in plus.

Asa-i cand te ia gura pe dinainte si lingi o tema inghetata - care ar fi avut poate alte sanse, in alte conditii si cu un presedinte necomunist la Chisinau. Voronin nu este Emil Boc sa-i dictezi ce vrei fara sa reactioneze - mai ales ca are alt sef - si nici UE si nici Moldova nu sunt entitati pe care sa le unesti neintrebate.

Intai sa intram noi in UE - si sa vedem daca dnii Basescu si Tariceanu se vor uni macar "in interiorul UE", fiindca la Bucuresti cele doua Palate inghetate pe bat si bataie au ajuns acum si in justitie. Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a depus plangere penala impotriva ministrului apararii, care a recunoscut ca o spioneaza.

Dupa asemenea gafa, dl Atanasiu trebuia demis urgent, numai ca premierul nu se indura sa-si descompleteze trupele, ci dimpotriva.

Dl Remes, recuperat din ratacirea prin cateva partide si pus direct secretar executiv al PNL, a primit si un loc (bine platit) in comisia de privatizare a CEC, pe care dl Bogdan Olteanu a parasit-o dupa ce nasul sau Tariceanu l-a facut al treilea om in stat si l-a bagat in sondaje, acolo unde favoritii presedintelui si preferatii premierului isi dau coate aproape zilnic.

Unul dupa altul, sondajele spun acelasi lucru si cam in aceleasi procente doar pentru ca Gigi Becali sa mai urce o pozitie in clasament si sa ocupe locul trei la incredere dupa dnii Basescu si Stolojan. Pe naiba! Cei trei or fi avand incredere unul in altul? Cat de nereformate sunt structurile, daca n-au gasit alta trufanda decat Becali! La Gigi e simplu: sondajul si etajul! Iar tara - la subsol.