Legea nr. 278 din 4 iulie 2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi.

• Art. 19^1: Conditiile raspunderii penale a persoanelor juridice

Persoanele juridice, cu exceptia statului, a autoritatilor publice si a institutiilor publice care desfasoara o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat, raspund penal pentru infractiunile savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in interesul ori in numele persoanei juridice, daca fapta a fost savarsita cu forma de vinovatie prevazuta de legea penala.

Raspunderea penala a persoanei juridice nu exclude raspunderea penala a persoanei fizice care a contribuit, in orice mod, la savarsirea aceleiasi infractiuni.

• S-au abrogat articolele articolele: 205 - Insulta, 206 - Calomia, 207 - Proba veritatii, 236^1 - Defaimarea tarii sau a natiunii, 304 - Adulterul si 327 -Vagabondajul.

• Legea intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, cu exceptia prevederilor privind persoana juridica, ce intra in vigoare la 90 de zile de la data publicarii.