Bombardamentele israeliene asupra unor pozitii din Liban, unde se afla obiective ale Hezbollah, au continuat si vineri de dimineata. Doua rachete au fost lansate asupra aeroportului din Beirut. Forta de pace ONU din Liban (FINUL) a anuntat ca va relua activitatea la granita dintre Liban si Israel, intrerupta de la declansarea ostilitatilor in zona.

Pina in acest moment, cel putin 150 de persoane si-au pierdut viata in urma confruntarilor.

Peste 100 de rachete Katiusa cu raza lunga de actiune lansate din Liban au avut ca tinta nordul Israelului, lovind si orasul Haifa, din nord-est, al treilea ca marime din tara, a anuntat joi seara un purtator de cuvint al armatei israeliene. Un oficial din cadrul Rezistentei Islamice, aripa armata a Hezbollah, a negat insa ca gruparea ar fi la originea "ploii de rachete".

Surse militare israeliene au afirmat ca atacul a provocat decesul a doi civili si ranirea altor 90.

Atacul este calificat ca cel mai amplu din ultimii zece ani.

Tot in seara zilei de joi, o noua rafala de rachete libaneze Katiusa a lovit orasul israelian Nahariya, aflat la aproximativ 10 km de granita cu Liban. Un corespondent al AFP a declarat ca a vazut cinci explozii, o casa distrusa si mai multe magazine in flacari.

In replica, israelienii au bombardat rezervoarele de combustibil de pe aeroportul din Beirut si autostrada care leaga Beirut de capitala Damasc. Israel a blocat iesirea la mare a Libanului, restrictionind astfel comertul si accesul turistilor.

Nu exista o situatie a victimelor in cazul autostrazii bombardate, pare-se, in cinci locuri diferite. Aceasta a fost folosita in cursul zile de joi de turistii care s-au grabit sa paraseasca zona.