Liderii grupului parlamentar al PNL din Camera, Crin Antonescu si Gabriel Sandu, au luat pe cont propriu relansarea relatiei cu PD. Fara acordul conducerii liberale, cei doi au lansat partenerilor din Alianta un nou apel la consolidarea relatiei, atacandu-i, in acelasi timp, pe toti cei care se opun acestui proiect.

Antonescu si Sandu - autori ai documentului cunoscut drept "Scrisoarea celor 40 de liberali", in care cereau prelungirea Protocolului Aliantei pana in 2013 si sustinerea lui Traian Basescu pentru un nou mandat - au ignorat refuzul democratilor de saptamana trecuta si au elaborat un nou comunicat, in care ii cheama pe acestia la unitate si la asumarea solidara a guvernarii.

Acuzandu-i pe acestia de politicianism, liderii deputatilor PNL cer abandonarea atitudinii tip "La realizari numai voi, la esecuri numai noi". "Nu putem fi parteneri in Alianta si la guvernare doar cand ne convine, trebuie sa ne asumam impreuna atat realizarile, cat si esecurile.

Exista o masa tacuta in PNL care nu mai accepta aceasta situatie si care stie sa intinda o mana atunci cand considera ca este necesar. (...) Exista o masa tacuta si in PD, care avea nevoie de un mesaj de viitor al Aliantei", au aratat cei doi.

Antonescu si Sandu nu au cerut conducerii PNL acordul pentru textul comunicatului. Ei au ignorat opozitia unora dintre liderii liberali, care au fost de parere ca un nou apel catre PD ar crea impresia ca PNL "se milogeste" de parteneri si au dat drumul comunicatului cu pricina.

Tariceanu: Nimeni nu ne poate cere sa ne iubim

Comunicatul semnat de liberalii Crin Antonescu si Gabriel Sandu, prin care reinnoiau apelul adresat democratilor, privind colaborarea mai stransa in cadrul Aliantei, dar si asumarea deopotriva a esecurilor, nu a declansat niciun fel de reactie acida din partea PD, chiar daca termenii nu au fost deloc amicali, atitudinea PD fiind catalogata "politicianista".

Liderul democratilor de la Camera Deputatilor, Cristi Radulescu, spune ca nu intelege demersul colegilor de la PNL.

Articol integral in Adevarul