Urmare recentelor escaladari ale tensiunii din Orientul Apropiat, Ministerul Afacerilor Externe recomanda tuturor cetatenilor romani evitarea calatoriilor in Liban, pana la ameliorarea situatiei de securitate din zona.

Potrivit comunicatului de presa al Ministerului Afacerilor Externe se recomanda, de asemenea, cetatenilor romani sa evite calatoriile in zona de nord a Israelului.

In contextul actualei situatii de securitate, afectata de evolutia conflictului palestiniano-israelian si a unor intense activitati teroriste manifestate in special in regiunile Cisiordania si Fasia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in Cisiordania si Fasia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda, de asemenea, cetatenilor romani sa manifeste atentie si prudenta sporite la deplasarile in Siria, in special in zona de frontiera cu Libanul.

In acest sens, Ministerul Afacerilor Externe a actualizat informatiile din sectiunea “Sfaturi de calatorie” din cuprinsul paginii web www.mae.ro/sfaturidecalatorie .