Saptamana se incheie cu o sedinta modesta, in care au predominat scaderile de curs si in care am avut parte de o lichiditate mai slaba. Indicii au avut unele cresteri la inceput de saptamana, urmate de scaderi la final, in ultimele doua sedinte. Acest du-te vino s-a incheiat cu o depreciere de 2,9% la BET, cumulata pe toata saptamana si o scadere de 4,1% la BET-FI.

Astazi au avut loc scaderi imediat dupa deschidere. In general, piata s-a stabilizat dupa aceea si nu si-a mai revenit pana la final. Doar SIF-urile au avut o incercare de revenire, cumparatorii au intrat in piata dupa scaderi, atrasi de noile preturi, insa la final tendinta a fost tot descendenta.

Cel mai tranzactionat titlu de la prima categorie a fost Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de 2,4 milioane RON. Cursul a scazut la 1,08 RON/actiune la deschidere si a evoluat in linie dreapta pana la final, incheind ceva mai jos, la 1,07 RON (-2,7%).

Cu o scadere mai mare la nivelul intregii saptamani (de circa 8%), BRD-GSG (BRD) se dovedeste o investitie mai proasta in ultima perioada, cu toate ca prezinta indicatori de evaluare mult mai buni decat la TLV. Astazi cursul a scazut sub palierul de 16 RON, inchizand la 15,8 RON/actiune (-1,9%).

Destul de bine a evoluat si Petrom Bucuresti (SNP) in ultima sesiune bursiera a saptamanii. Pe o piata in scadere, titlurile SNP si-au gasit o sustinere buna la cumparare, astfel incat cel putin au reusit sa se conserve la un pret de 0,5150 RON.

La nivelul saptamanii insa a scazut cu 1,9%, spre deosebire de Rompetrol Rafinare (RRC), unde s-a inregistrat o apreciere de 4,5%. Asta cu tot cu scaderea de astazi, cand RRC a revenit inapoi sub palierul de 0,0750 RON.

Gratie unui ordin mai mare de cumparare de la finalul sedintei, Biofarm Bucuresti (BIO) a reusit performanta de a inregistra cea mai buna evolutie a sedintei, detasandu-se astfel de restul actiunilor din piata. Pana la final cursul nu reusea sa depaseasca 0,5350 RON, insa in ultimele minute, chiar inainte de inchidere, s-au achizitionat brusc 700 mii actiuni pana la un pret de 0,58 RON/actiune.

Titlurile SIF au cazut puternic chiar de la deschidere, fara volume foarte mari, dupa care au inceput sa-si revina. S-au apropiat cu cativa pasi de cotare de preturile de ieri, dupa care au inceput din nou sa scada. In medie, au pierdut circa 3 procente in sedinta de astazi si 4 procente in toata saptamana.

Astazi cel mai tranzactionat si, pana la un anumit moment, cel mai mare perdant a fost SIF Moldova (SIF2), cu un rulaj de 7,3 milioane RON, cursul incheind la 1,81 RON (-3,7%).