Tribunalul Dispciplinar al Federatie Italiene de Fotbal a decis:

Juventus Torino va fi retrogradata in serie B si penalizata si cu 30 de puncte. Lui Juve i-au fost retrase si titlurile de campioana din 2005 si 2006.

Fiorentina si Lazio Roma vor avea aceeasi soarta doar ca vor pleca cu un handicap mai mic, de 12 si respectiv 7 puncte.

AC Milan ramane in serie A, dar nu va putea juca in cupele europene si va porni campionatul urmator cu 15 puncte in minus.

In actualele conditii, in Liga Campionilor vor merge Inter, Roma, Chievo si Palermo.

Repercursiuni

Adrian Soare, comentator de fotbal la radio, analizeaza pentru HotNews.ro implicatiile imediate dar si pe termen lung ale acestei decizii drastice.

1. Lui Juve nu numai ca-i va fi imposibil sa revina in primul esalon din primul an, asa cum isi propusesera conducatorii sai, dar, plecand cu o depunctare asa de mare, s-ar putea chiar sa retrogradeze in divizie C.

2. Echipa se poate dezintegra, jucatorii mari cautandu-si deja angajamente la alte echipe.

3. Nici Lazio si nici Fiorentina nu sunt intr-o situatie mai fericita, chiar daca au primit o penalitate mult mai mica. Duritatea meciurilor, dar si puzderia de rezultate de egalitate inregistrate in Divizie B ar putea face imposibila o revenire in Divizie A in anul urmator.

4. Mutu s-a dovedit a fi din nou perdant, prin alegerea Fiorentinei devenind un jucator de divizia B.

5. Desi AC Milan ramane in Divizie A, faptul ca nu va putea juca in Liga Campionilor inseamna un adevarat dezastru financiar. Lucru care s-ar putea dovedi decisiv in cele din urma pentru destinul milanezilor pentru ani buni de acum inainte.