Desi impozitele pe locuinte tocmai au crescut anul trecut, se prefigureaza o noua modificare a sumelor ce vor fi platite catre bugetul statului. Nu este vorba despre o crestere a cotei de impozitare, ci despre o reevaluare a pietei imobiliare, care va actualiza practic valoarea apartamentelor.

Si asta in conditiile in care apartamentele au ramas aceleasi, marea lor majoritate in blocurile comuniste, in timp ce noile proiecte demareaza extrem de greu. Si, atunci cind demareaza, oricum sint adresate clasei de sus, masa larga a populatiei neavind acces la locuintele din noile cartiere rezidentiale.

Un nou astfel de cartier a fost anuntat la Corbeanca, o localitate care revine in topul preferintelor romanilor din high-class. Si acest proiect va aduce o noua explozie a terenurilor din zona, la fel cum s-a intimplat cu majoritatea terenurile aflate in apropierea tuturor cartierelor rezidentiale de la periferia Bucurestiului.

Un Bucuresti care se vede ajuns din urma de Timisoara la capitolul preturi pe piata imobiliara. Cum Banatu-i fruncea, orasul de pe Bega a devenit la fel de scumpa ca Budapesta.