Conflictul intre Israel si Liban, izbucnit dupa rapirea a doi soldati israelieni de catre miscarea siita Hezbollah, a intrat in a patra zi.

Aviatia israeliana a bombardat sambata, pentru prima data, zona numita "no man's land" de la granita dintre Liban si Siria, in estul Libanului, potrivit politiei libaneze, citate de agentiile internationale de presa.

"Un avion de vanatoare israelian a lansat patru rachete aer-sol asupra drumului care traverseaza zona de no man's land dintre Liban si Siria, la 200 de metri de postul de frontiera libanez Masnaa", a spus sursa citata.

Aviatia israeliena incepuse, sambata dimineata, raiduri in zona orasului Tripoli, in nordul Libanului.

Este pentru prima data, de la izbucnirea conflictului, in 12 iulie, cand este lovit orasul Tripoli, al doilea ca marime din Liban

Violentele fac noi victime. Patru civili, intre care trei libanezi si un egiptean, au fost ucisi, sambata dimineata, in timpul unor raiduri ale aviatiei israeliene in Liban, potrivit unui bilant al politiei.

Atacul a vizat regiunea Hermel situata la 130 de km. de Beirut, la granita cu Siria.

Pe de alta parte, patru marinari israelieni sunt dati disparuti, dupa ce o nava de razboi israeliana a fost atacata, vineri noaptea, in apropierea coastei libaneze. Nava a luat foc dupa ce a fost lovita de o racheta sau un aparat de zbor fara pilot, incarcat cu explozibil.

Autoritatile ii cauta pe marinarii disparuti. Secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, a confirmat, intr-un discurs televizat, ca gruparea a distrus o nava de razboi israeliena.

Un purtator de cuvant al armatei a declarat ca o nava civila, probabil egipteana, a fost si ea lovita de o racheta, in timpul aceleiasi actiuni dar nu a putut preciza daca sunt victime.

Pana acum, 66 de civili libanezi au murit si aproape 200 au fost raniti, din 12 iulie cand a inceput ofensiva israeliana in Liban, potrivit unor surse din politie si medicale citate de AFP.

Pe de alta parte, Liabnul spune ca in urma atacurilor sale, 93 de israelieni au murit, dar doar doi sunt civili.

Ieri, bombardamentele israeliene asupra unor pozitii din Liban, unde se afla obiective ale Hezbollah, au continuat pe tot parcursul zilei. La randul lor, libanezii au lansat asupra nordului Israelului peste 100 de rachete Katiusa. Seful Hezbolah a anuntat ca declara in mod oficial razboi Israelului.

Israelienii au bombardat rezervoarele de combustibil de pe aeroportul din Beirut si autostrada care leaga Beirut de capitala Damasc. Israelul a blocat iesirea la mare a Libanului, restrictionind astfel comertul si accesul turistilor.

Intrunit de urgenta, Consiliul de Securitate al ONU nu a luat inca nicio decizie in privinta incetarii focului sau a conflictului.