Peste 10 rachete au cazut, duminica dimineata, in nordul Israelului, lovind zone strategice din Golful Haifa. Agentia France Presse relateaza ca cel putin noua persoane au fost ucise, iar alte 20 ranite. Potrivit Reuters, autoritatile israeliene iau in calcul posibilitatea evacuarii lucratorilor din cateva intreprinderi.

Canalul de televiziune al-Manar, portavocea gruparii militante, a transmis ca Hezbollah a atacat Haifa ca represalii fata de raidurile israeliene in Beirut si in alte parti ale Libanului, informeaza CNN.

Totodata, aceste grupari au negat ca liderul lor ar fi fost ranit intr-unul din raidurile aeriene executate de aviatia israeliana din sudul Beirutului.

La sedinta saptamanala de Guvern, premierul israelian, Ehud Olmert, a avertizat Libanul ca ultimul atac cu rachete asupra orasului-port Haifa poate avea "consecinte incalculabile asupra relatiilor bilaterale si asupra regiunii in general".

Seful cabinetului israelian a cerut populatiei sa dea dovada de "rabdare si vointa" si sa se retraga in adaposturi.

"Guvernul nostru este decis sa faca tot ceea ce va fi necesar pentru a ne indeplini obiectivele. Nimic nu ne va impiedica sa le realizam. Vor fi consecinte pe termen lung la frontiera de nord, precum si in Liban si in intreaga regiune", a spus Olmert