Adrian Nastase a afirmat in cadrul emisiunii ZigZag ca i-a propus lui Traian Basescu sa colaboreze. „Eu am fost cel care i-a propus lui Basescu in doua randuri o actiune politica concertata”. Prima dintre aceste 2 actiuni pe care fostul premier le-a marturisit a fost legata de algerile parlamentare. Scopul ei era de a merge pe aceeasi platforma.

Cea de-a doua a avut loc dupa numirea lui Nastase in functia de premier. Discutia s-a desfasurat la Palatul Victoria, unde „i-am propus sa facem o fuziune intre cele doua partide”, PSD si PD.

Lucrurile nu s-au realizat atunci, iar acum treaba PSD-ului ar fi dezvoltarea unei critici dure si sustinute la adresa puterii. „Faptul ca il injuri pe Tariceanu e deja o chestiune obisnuita”.

Nu se poate face o departajare intre Basescu si partidele politice de la putere, a mai adaugat Nastase. Initiativa marelui scandal a pornit de la Basescu, dupa alegeri, pentru ca era deranjat de faptul ca Nastase ocupa functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Presiunea s-a extins mai apoi si asupra altor colegi, marturiseste fostul premier, iar sacrificarea trebuia avea loc la nivelul cel mai important.