Zeci de contestatii au plecat din universitati spre minister in legatura cu noile numiri in comisiile de atestare a doctoratelor si gradelor universitare.

Desi abia si-a reinnoit componenta, Consiliul National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare (CNADCU), condus vreme de zece ani de Eugen Simion, este deja tinta nemultumirilor universitatilor din intreaga tara.

Selectia membrilor Consiliului, cit si a membrilor comisiilor de specialitate trebuia sa se faca pe baza unor liste cu propuneri aprobate de senatele universitare, insa ministerul a numit si persoane care nu aveau acceptul institutiei din care fac parte. Intre ele s-au aflat persoane controversate, contestate ulterior de propriii colegi.

Senatele universitare, umilite de minister

Intre cei aproape 50 de profesori de la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iasi numiti in consiliu si in comisiile de specialitate ale CNADCU s-au strecurat si patru nume ce nu au sustinerea universitatii.

Asta fie pentru ca au norma de baza la alte universitati, fiind doar conducatori de doctorat la „Cuza“, fie pentru ca nu au fost validati de senat, cum e cazul lui Tudorel Dima, de la Facultatea de Filosofie.

Articol integral in Cotidianul