Aproximativ 400 de romani, din totalul de 1.000 de conationali aflati in Liban, au cerut, pina ieri dupa-amiaza, sprijinul Ambasadei Romaniei la Beirut, pentru a fi evacuati de urgenta.

Doua dintre cele trei aeronave prezidentiale ar putea fi folosite pentru a-i aduce acasa pe romanii care urmeaza sa fie evacuati de urgenta din Liban. In functie de cerinte dar si de dotarile tehnice, aeronavele ar putea ajunge fie la Damasc, fie la Istanbul.

Decizia a fost luata aseara la sedinta convocata de presedinte cu specialistii in domeniul miliar, informativ si al transporturilor. Singura problema era cea a reconfigurarii interioare a celor trei aeronave, astfel incit numarul de locuri sa fie crescut la peste o suta.

Si compania TAROM a venit cu disponibilul de avioane, dupa ce a comasat o serie de curse, a anulat altele prea putin importante si a adus aparatele aflate in strainatate.

SRI si SIE i-au prezentat sefului statului informatiile primite de la partenerii din Orient, potrivit carora conflictul are sanse serioase sa dureze si mai ales sa degenereze. Primul semn al degradarii situatiei este evacuarea familiilor diplomatilor aflati la post in Liban.

Articol integral in Cotidianul