Mai multe rachete israeliene au lovit, luni dimineata, orasul port Beirut - informeaza Reuters. Doua persoane si-au pierdut viata. Au fost declansate incendii puternice si s-au inregistrat pagube importante. Alte rachete lansate, tot luni, de militiile Hezbollah din Liban au lovit orasul israelian Haifa fara a produce victime.

Atacurile au fost reluate luni dupa-amiaza, cand au fost auzite mai multe explozii, tot la Haifa. De asemenea, rachete Katiusa au cazut la Safed si in zona inaltimilor Golan.

Intre timp, comunitatea internationale incearca sa gaseasca solutii pentru incetarea conflictului din Orientul Mijlociu. France Presse noteaza ca secretarul general al ONU, Kofi Annan, a cerut oprirea ostilitatilor pentru a permite desfasurarea in regiune a unei forte de interpunere.

Si premierul britanic a precizat ca singura cale pentru incetarea conflictului este desfasurarea unor forte internationale, care sa poata opri bombardamentele impotriva Israelului.

De asemenea, premierul francez, Dominique de Villepin, ajunge luni, la Beirut, la cererea presedintelui Jacques Chirac, pentru a asigura poporul libanez de sustinerea Frantei. Presedintele Chiraq a apreciat actiunile Israelului in Liban drept "aberante", transmite Reuters.

Paralel, exista si un razboi al informatiilor. Armata israeliana a dezmintit ca fortele terestre israeliene ar fi patruns in sudul Libanului. Pe de alta parte, televiziunea libaneza a transmis ca un avion F16 al armatei israeliene ar fi fost doborat deasupra Libanului, informatie negata de Israel.