Senatorul PNL, Puiu Hasoti a declarat, imediat dupa prezentarea apelului pentru unitatea PNL, ca ideile prezentate public de cei trei liberali: Mona Musca, Teodor Stolojan si Valeriu Stoica, trebuiau discutate mai intai in interiorul partidului. El si-a exprimat temerea ca cei trei nu doresc un dialog real, ci mai degraba schimbarea actualei conduceri a PNL.

Hasoti a reaminit ca singurul liberal care a fost sanctionat a fost Cristian Boureanu. "In PNL exista o maxima libertate de expresie" - a precizat Hasoti. El a atras atentia ca Delegatia permanenta a partidului este cea care ia toate deciziile importante.

"In acest moment nu se poate vorbi de o scindare atata vreme cat nicio organizatie judeteana nu a contestat decizia Delegatiei permanente", a adaugat Hasoti, care a subliniat ca statutul PNL este respectat cu maxima rigoare.

In opinia lui Hasoti, scaderea in sondale a PNL nu este atat de dramatica pe cat a fost prezentata de cei trei liberi. El a tinut insa sa sublinieze ca recunoaste meritele lui Teodor Stolojan si mai ales capacitatea acestuia de a disciplina PNL.

La randul sau, liderul grupului liberal din Camera Deputatilor, Crin Antonescu a declarat pentru Hotnews ca o solutie la actuala criza din interiorul partidului ar putea fi organizarea unui congres extraordinar.

"Iesirea celor trei va avea cu siguranta ecou in mass media si in interiorul partidului. Sunt de acord ca este nevoie de un dialog in interiroul PNL, iar domnul Tariceanu daca doreste binele partidului trebuie sa poarte acest dialog dar convingerea mea este ca un

congres extraordinar este sigurul care poate respinge o suita de aberatii la care Stolojan, Musca si Tariceanu au contribuit multa vreme. Un congres extraordinar este singurul care poate transa optiunile si orientarile privind PNL", a adaugat Antonescu.

"Premisa de la care pornesc cei trei insurgenti este o realitate si anume aceea ca PNL sub conducerea domnului Tariceanu are o evolutie proasta. Numai ca din punctual meu de vedere privitor la iesirea celor trei se impun doua constatari. In primul rand sunt

lipsiti de credibilitate cel putin domnul Stolojan si doamna Musca pentru ca atunci cand vorbesc de nevoia de democratie a partidului sau de alegeri nominale pentru conducere nu au credibilitate deorece au fost partizani si beneficiari ai actualului sistem de guvernare.

In al doilea rand nu imparatsesc nici opinia domnilor asupra cauzelor care au dus la aceasta situtaie nici aprecierile preluate direct si fara argument din discursull domnului Basescu privitoare la grupul de

interese, dominatia lui Patriciu, etc. si nu cred in solutia care se intrevede din discursul celor trei si anume alinirea neconditionata la politica si interesele presedintelui Romaniei", a concluzionat Antonescu.