Fostul premier, Adrian Nastase nu mai vrea sa dea declaratii procurorilor in dosarul Zambaccian. Nastase a declarat pentru HotNews.ro ca refuza sa mai comunice cu procurorii de la DNA pentru ca nu se ocupat de ilegalitati cu pixuri si afise electorale.

Contactat telefonic de catre HotNews.ro, Adrian Nastase a declarat ca nu va mai accepta sa dea declaratii procurorilor DNA in acest dosar pe care il considera unul politic.

“Le-am spus procurorilor ca nu voi mai da nici o declaratie in acest dosar si, asta in cazul in care, domnul Morar a declarat in urma cu cateva zile, ca ancheta in acest caz este o prioritate si va finalizata pana in noiembrie prin trmiterea dosarului in instanta”, a declarat Nastase.

Fostul prim ministru a sugerat ca atat afirmatiile lui sefului DNA, Daniel Morar cat si modalitate de “instrumentare” a dosarului sunt indicii clare ca responsabilii din Ministerul Justitiei isi doresc sa fie catalogati drept “functionari seriosi” de oficialii europeni inaintea raportului de tara.

“Este clar ca este un dosar comandat politc si nu mai vreau sa colaborez la intrebarile legate de ilegalitati cu pixuri si afise electorale, este un dosar politic si o hartuire din partea procurorilor, care vor sa-si faca treaba cat mai bine in fata Comisie Europene”, a precizat Adrian Nastase.

Biroul de presa al DNA a refuzat sa ofere detalii privind stadiul dosarului Zambaccian si declaratiile facute procurorilor de Adrian Nastase.

Adrian Nastase s-a prezentat, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat de procurori in dosarul Zambaccian in care este invinuit pentru luare de mita si trafic de influenta.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase, in dosarul afiselor electorale, in iunie 2006, pentru ca ar fi primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei, in timpul campaniei din 2004.