In luna iunie a acestui an, au fost vandute 23.488 de autoturisme in crestere modesta, cu doar 0,1% fata de luna precedenta, cand s-au vandut 23.469 unitati, potrivit datelor furnizate luni de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

In primele sase luni ale acestui an, cresterea pietei auto a fost franata la 7,8%, dupa ce pe primele cinci luni ale anului curent vanzarile de autoturisme au consemnat o crestere de 9,9% fata de perioada similara a anului trecut. Dacia ramane lider pe piata auto cu o cota de piata de 42,4%, dar vanzarile de autoturisme pe piata romaneasca in luna iunie au scazut.

Potrivit datelor APIA, in luna iunie a acestui an, au fost vandute 10.038 de autoturisme Dacia, cu 295 de unitati mai putin decat in luna mai a aceluiasi an. In primele sase luni ale anului 2006, Dacia a vandut 49.803 de autoturisme si se pastreaza lider pe piata auto cu o cota de piata de 42,4%.

“Daca vorbim de vanzarile de pe piata din Romania, acestea au fost influentate, pe de-o parte, de iesirea din fabricatie a modelului Solenza, iar pe de alta parte, de un declin firesc al comenzilor pentru gama de vehicule utilitare, aflata in ultimul an de fabricatie.

Vorbind strict de vanzarile Logan, acestea au crescut pe piata interna cu 5,6%”, au declarat pentru HotNews.ro, reprezentantii Dacia.

In topul vanzarilor de autoturisme, marca Dacia este urmata de Daewoo, cu 9462 de unitati vandute si o cota de piata de 8,1% si de Renault cu 9164 de unitati vandute si o cota de piata de 7,8%. Skoda se claseaza pe locul patru cu 8863 de autoturisme vandute si o cota de piata de 7,5%.

In primele sase luni ale acestui an, numarul total de autoturisme vandute a ajuns la 117.456 unitati, cresterea pietei fiind franata la 7,8%, dupa ce in primele cinci luni ale anului in curs totalul autoturismelor vandute a depasit 93.968 unitati, in crestere cu 9,9% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.