Ma numesc Szoke Szabolcs, sunt analist-programator la Parchetul de pe langa Tribunalul Covasna.

Eu, ca si toti colegii din cadrul Ministerului Public, inca suntem functionari publici, cu toate ca de la 01.01.2005, cu intrarea in vigoare a Legii nr. 567/2004 trebuia sa fim reincadrati ca informaticieni - personal auxiliar de specialitate. Asa cum au fost reincadrati colegii din cadrul Ministerului Justitiei.

Ca si alti cativa colegi de la parchete, dupa mai multe cereri de reincadrare depuse in primele 5 luni ale anului trecut, am dat in judecata Ministerul Public - PICCJ. Am castigat procesele, avem si hotarari definitive, investite cu formula executorie.

S-a constatat de instanta ( in cazul meu Tribunalul Covasna, apoi Curtea de Apel Brasov, la recurs) ca detin functia de informatician din data de 01.01.2005. Iar PICCJ a fost obligat sa ma reincadreze, si sa-mi plateasca diferente salariale. In baza acestei hotarari am depus si eu cerere de reincadrare, in noiembrie 2005.

Surprinzator (sau nu) am primit raspuns abia la sfarsitul lunii februarie 2006, dupa ce am mai depus alte cateva memorii. Desigur, am primit raspuns negativ, cu motivarea ca inca nu au fost aprobate statele de functii, ca nu exista lege de salarizare (cum sunt oare platiti grefierii si restul personalului auxiliar ??) si ca se asteapta noua lege de salarizare.

Am primit un raspuns, in care scria clar ca personalul de la PICCJ ar pierde 400 ron la salariu, si de aceea nu se aplica prevederile Legii nr. 567/2004.

Se poate asa ceva ? Ca pierd si eu 300 ron lunar la salariu este in regula ? De atunci am mai depus multe memorii, dar intotdeauna primesc raspuns negativ (daca primesc) la cererea mea de punere in executare a hotararii jduecatoresti, deci reincadrarea ca informatician - personal auxiliar de specialitate. Am facut memorii si la Min. Just. care tot nu a facut nimic.

Este normal ca nici la acesta data nu am fost reincadrat ? Nu primesc diferentele salariale pe 2005 din cauza ca nu exista state de functii pe 2006 si lege de salarizare ? Care oricum nu au valabilitate pe 2005. Se conditioneaza reincadrarea de nou lege de salarizare, cand si acum exista lege de salarizare, doar personalul auxiliar, incluzand si informaticienii din cadrul MJ sunt platiti cumva.

Si cu actuala lege de salarizare a personalului auxiliar as castiga mai bine ca functionar public, ce sunt in continuare. Am hotarare definitiva si irevocabila, este investita cu formula executorie si tot nu se face nimic... ce pot sa mai fac eu ? Optiuni legale ar fi (plangere penala, executare silita), dar acelea ar atrage razbunarea sefilor si apoi pierderea locului de munca.

Se poate face ceva ca si la PICCJ sa se respecte legea si hotararea definitiva a instantei ? Sau in sistemul justitiei nu se respecta legile,doar obliga pe altii!

Cele descrise de mine sunt adevarate si pot fi dovedite oricand, cu documente oficiale.

Nume: Szoke Szabolcs

Email: szokeszabi@planet.ro

Telefon: 0744597589