Zeci de cetateni romani au parasit Libanul si au ajuns azi noapte in tara. La ora 01.30, primul avion a aterizat pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, in timp ce a doua aeronava a ajuns la ora 02.40, iar cea de-a treia cursa la ora 03.15.

Purtatorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu a anuntat ca este voba despre 283 de cetateni romani si rezidenti care au trecut frontiera libaneza in siguranta pe teritoriul sirian, dar in cele trei aeronave s-au aflat 313 persoane.

Purtatorul de cuvant al presedintiei precizase ca pe langa cele 283 de persoane, au trecut granita in mod individual aproximativ 20 de cetateni care au fost indrumate spre aeroportul din Alep pentru a putea fi imbarcati in cursele Tarom.

Primul avion era asteptat sa aterizeze la ora 22.30, dar sosirea sa a fost aminata. Romanii sositi cu prima cursa spun ca au asteptat citeva ore pe aeroport pana la aprobarea decolarii aeronavei.

Inca 200 de romani au solicitat sa fie evacuati din Liban, repatrierea acestora urmind sa fie facuta in cel mai scurt timp.

In primul avion aterizat la Bucuresti au fost 104 pasageri, in a doua 125, iar in ultima au fost imbarcati 85.