Ministerul Economiei si Comertului vrea sa propuna reducerea numarului de secretari de stat pe care ii are in subordine. Consilierul in cadrul Ministerului Economiei, Razvan Calin a declarat pentru HotNews.ro ca se incerca o comasare a celor sase posturi de secretari de stat existente in prezent.

Conform declaratiilor facute de Razvan Calin, conducerea ministerului intentioneaza sa comaseze activitatea a trei secretari de stat din trei domenii, dar nu inainte ca aceasta alternativa sa fie discutata de membrii Colitiei.

“In cadrul Coalitiei se va discuta comasarea posturilor de secretari de stat.Este vorba de trei posturi propuse spre retragere. Functia de secretar de stat de la productia de aparare va fi comasata in politica industriala si functia de secretar pentru petrol si gaze va intra la politica enrgetica.

In ceea ce priveste postul de secretar de stat de la integrare europeana va disparea odata cu intrarea Romnaiei in Uniunea Europeana”, a explicat consilierul Razvan Calin.

Consilierul din cadrul cabinetului lui Seres explica ca propunerea de a reduce functiile urmeaza sa fie dezbatuta in cadrul Coalitiei pentru ca “la vremea respectiva cand s-au numit secretarii de stat, s-a negociat cu fiecare partid in parte.

In prezent, in structura Ministerul Economiei exista sase functii de secretari de stat: Darius Mesca, pentru energie, Eugen Tapu Nazare - politica industriala, Octavian Nichifor Bigiu la productia de aparare, Virgil Crecana la petrol si gaze iar Bogos Zsolt la integrare europeana.

In luna iunie, Ionel Mantog a demisionat din functia de secretar de stat pentru resurse minerale, iar in prezent postul este vacant.

Conform unor surse din interiorul Guvernului, premierul Calin Popescu Tariceanu a solicitat la ultima sedinta ca toate ministerele sa renunte la cate trei posturi de secretari de stat.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat, luni, ca se va analiza organigrama si ca se va lua in considerare o reducere a posturilor de secretari de stat.