Mihai Marinescu, pilotul echipei Petrom District Racing, confirma, la Assen (Olanda), rezultatele foarte bune din urma cu o saptamana, de la Hockenheim, reusind sa termine prima cursa a weekend-ului olandez pe locul 2. Pe un circuit selectiv, complet necunoscut pilotului roman, Mihai a dovedit o adaptabilitate remarcabila.

A avut la dispozitie doar 20 de minute vineri, in antrenamentele libere, si a intrat direct in cronometrele oficiale, de sambata dimineata. Progresul lui Mihai a continuat, si, dupa ce s-a calificat pe locul 7 al grilei pentru prima cursa, si-a imbunatatit sensibil timpul pe parcursul celei de a doua sesiuni, obtinand in final locul 4 pe grila de start a cursei a doua.

Prima cursa, disputata sambata dupa amiaza, i-a adus pilotului brasovean locul 2, cu o evolutie foarte buna. Invatand secretele circuitului tur dupa tur, Mihai a devenit din ce in ce mai rapid, i-a depasit cu clasa pe competitorii din fata sa si a reusit sa treaca pe locul 2 linia de sosire, rezultat care confirma progresul inregistrat de pilotul roman in ultima perioada.

Duminica, Mihai a reusit o noua evolutie foarte buna, in cursa a doua, caracterizata de inteligenta si precautie. Si-a conservat la start pozitia a 4-a si a evitat cu eleganta periculoasele dueluri cu concurentii din fata sa, preferand importantele puncte aferente locului 4, unui potential abandon.

Cu punctele castigate la Assen, Mihai avanseaza pana pe locul 9 in clasamentul general al Campionatului Nord European, realizare importanta prin prisma obiectivului acestui sezon de debut, clasarea in top 10. Urmeaza, peste numai o saptamana, etapa a saseaa Campionatului Italian, la Misano Adriatico.

Sursa: District Racing (17 iulie 2006)

Montoya, inlocuit cu Pedro de la Rosa

Columbianul Juan Pablo Montoya a anuntat ca va parasi Formula 1, urmand sa alerge, din sezonul viitor, in campionatul american NASCAR. El se va alatura echipei lui Chip Ganassi, cu care a cunoscut succesul in campionatul CART.

Astfel, cariera lui Montoya in F1 se incheie, cel putin pentru moment, destul de brusc, dupa ce a concurat pentru Williams si McLaren, fara a cunoaste insa acelasi succes ca peste ocean.

Montoya a fost coechipier cu finlandezul Raikkonen, la McLaren Mercedes, insa echipa "sagetilor argintii" a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca pilotul columbian va fi inlocuit, inca de la prima cursa, Marele Premiu al Frantei, de la finele acestei saptamani (16 iulie), cu Pedro de la Rosa.