Lotul olimpic de fizica a participat, in perioada 8-17 iulie 2006, la a XXXVII-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, desfasurata in Singapore, si a obtinut cinci medalii: una de aur, doua de argint si doua de bronz.

Andrei Anghel, absolvent in acest an al clasei a XII-a la Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, a repetat performanta de anul trecut si a cucerit din nou medalia de aur. Egalarea rezultatului de la editia anterioara (medalie de argint) a reusit-o si Bogdan Stoica de la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti.

A doua medalie de argint pentru Romania a fost adusa de Alexandru Turcu, elev la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Capitala. Ambii elevi au absolvit recent clasa a XII-a.

Medaliile de bronz au intrat in posesia lui Bogdan Alexandru Georgescu (clasa a XI-a / Colegiul National „Mihai Viteazul” Bucuresti) si Gabriel Ion Mihailescu (clasa a XII-a / Colegiul National „Petru Rares” Piatra Neamt).

La editia din acest an au participat peste 393 de concurenti din 93 de tari. Olimpicii romani au revenit in tara, in dimineata acestei zile.