Revista MAXIM initiaza in noul sau numar o campanie MICI ROMANI - MARI CERTITUDINI. Este o campanie impotriva “sistemului”, impotriva marimilor, care urmareste sa descopere acei mici romani cu povesti de succes, remarcati in comunitatile din care provin, oameni pitoresti, de langa noi.

Actiunea nonconformista, a celor de la MAXIM vine pe fondul unor campanii nationale de mare anvergura si buget, in urma carora se discuta mult, se valorizeaza enorm si se stabilesc ierarhii fabuloase dar irelevante.

Campania “Mici Romani” isi propune sa-i scoata la rampa pe acei cetateni onesti, remarcabili sau pur si simplu pitoresti, care nu fac nici rating, nici istorie si pe care nu-i voteaza nimeni la televizor.

Sunt oamenii obisnuiti care s-au facut remarcati in cercurile lor mici, locale, judetene, printr-o poveste de succes mic, romanesc, inegalabil. Fac lucruri simple, dar irepetabile. Reprezinta Romania profunda, din cartierele fara statui, din comunele fara conace. Sunt actorii secundari ai tarii, fara de care ne-am uita in jur la o tara si mai mica.

Campania se va desfasura pe parcursul a patru luni (iulie-octombrie), in doua etape: nominalizari si vot.

Cititorii pot propune, respectiv vota micul lor roman favorit pe site-ul www.maxim.ro.

In numarul din luna iulie, revista MAXIM prezinta primele 10 propuneri, intre care regasim, printre altii, personalitati ca fotograful Stefan Ionita (mai cunoscut sub numele de Fane Jeg), Doamna Lili, lifitiera de la Teatrul National din Bucuresti (o maestra a goblenului international), Cocosatu’, recunoscutul maestru al gratarului, din mainile caruia ies cei mai buni mici din Bucuresti sau fermecatoarea Elena Ceausescu (o tanara Miss cu nume de o rezonanta aparte).

Nominalizarile cumulate in cele trei luni de propuneri vor fi analizate de un juriu format din 10 jurnalisti, care vor desemna cei 10 finalisti ai campaniei. La sfarsitul acesteia, cel care va fi votat Cel Mai Mare Mic Roman va primi o mica dar necesara compensatie (pentru ca s-a nascut in Romania): un premiu de 5.000 de euro.