Ministerul Economiei prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie a semnat, pe 14 iulie, contractul de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni reprezentand 100% din capitalul social al societatii S.C. Uzina Mecanica Filiasi S.A, valoarea tranzactiei fiind de cinci milioane de lei noi.

Firma castigatoare a fost S.C. Retrom S.A. Pascani. Valoarea acestui contract este de aproximativ cinci milioane de lei noi, suma care acopera pretul pentru intreg pachetul de actiuni, valoarea investitiilor tehnologice si de mediu, precum si a capitalului de lucru.

Potrivit unui comunicat al MEC. S.C. Retrom S.A, in calitatea sa de actionar, se obliga sa achite toate crerantele si datoriile in suma de peste trei milioane de lei. Contractul cuprinde si clauze asiguratorii conform legislatiei in vigoare si pot fi puse in aplicare in momentul in care cumparatorul nu-si indeplineste angajamentele.

S.C. Uzina Mecanica Filiasi S.A. are ca obiect principal de activitate fabricarea de armament si munitie.

MEC a dat un anunt in presa pe data de 6 martie anul acesta, potrivit caruia urmeaza sa scoata la vanzare pachetul de actiuni detinut la S.C. Uzina Mecanica Filiasi S.A. Metoda de privatizare adoptata a fost negocierea pe baza de oferte finale.

Negocierile s-au desfasurat pe baza ofertei financiare si a ofertei tehnice, inclusiv a planului de afaceri propus pentru o perioada de trei ani