Dupa declaratiile Monicai Macovei privind neincrederea cetatenilor in Justitie, Ministrul Transporturilor Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, declara ca nu si-a facut si nu-si face concediile in tara.

O retea completa de autostrazi vom avea abia peste 20 de ani, a declarat Berceanu. Majoritatea autostrazilor sunt realizate cu bani europeni si astfel suntem nevoiti sa adoptam procedurile europene din domeniu, proceduri care dureaza uneori si pana la 3 ani.

Pentru a grabi constructia autostrazilor, ministrul Berceanu propune solutia concesionarii unor portiuni de autostrada.

Proiectele perioadei imediat urmatoare sunt:

- Pana la sfarsitul anului o sa avem gata o portiune de 20 de km de autostrada intre Fetesti si Cernavoda

-la anul vor fi gata 38 de km de autostrada: o portiune pe autostrada Bucuresti-Constanta si cateva portiuni din Bechtel.

"Dracula Park" nu a fost o idee rea, ci a fost gresit pusa in aplicare datorita unor interese de partid, crede Radu Berceanu. Brandul Dracula este unul foarte puternic si el trebuie exploatat ca atare, inclusiv prin realizarea parcului amintit, a mai declarat ministrul.

Radu Berceanu spune ca nu are nici o actiune la Hotelul Jiul, insa recunoaste ca este prieten vechi cu proprietarul acestuia caruia i-a si imprumutat o suma consistenta de 200 de mii de euro.

Contractul de servicii si mentenanta incheiat de METROREX cu o firma franceza este considerat de Radu Berceanu ca fiind unul extrem de pagubos pentru partea romana. In prezent se incearca renegocierea contractului, desi mare lucru nu se mai poate face deoarce firma franceaza are incheiat un contract clar.

Berceanu a infirmat insa ca mentenanta a fost ridicata de la 14 milioane de euro la 50 de milioane de euro, spunand ca este vorba de o suma mult mai mica. Contractul a fost incheiat in aceasta forma pentru a da un semnal pozitiv catre Franta, a mai adaugat Radu Berceanu.